Kwijlslab, kwijlsjaal, beschermingssjaal, slab, berschermdoek - lief kind heeft veel namen. 

De modiuse sjaals van honni zijn modeaccessoires die de eigenschappen van een slab hebben. 

De sjaals zijn ontworpen om de uitstraling te krijgen van een vlotte sjaal.  Bovendien zijn ze in vele kleuren en dessins verkrijgbaar.  Op deze manier is er voor iedereen voldoende keuze om een sjaal te kiezen die bij zijn of haar , stijl, persoonlijkheid en behoefte past. 

De kwijlsjaals zijn ontworpen en gemaakt om mensen, die last hebben van speekselverlies en slikproblemen, een mooie, praktische en respectvolle oplossing te bieden in hun dagelijkse leven. 

Het probleem van overmatig speekselverlies is moelijk te verbergen maar de sjaals verplaats de aandacht van dit verlevende probleem. 

De sjaals van honni zijn ontwikkeld in samenwerking med ouders, mantelzorger en zorgprofessionals.  Mensen die dagelijks ervaren wat deze aandoening doet met hun medemens en zichzelf. 

Honnis heeft een sjaal ontworpen, die waardigheid biedt en zorgt voor werkontlasting voor de verzorger.  Minder kleding zal moeten worden gewisseld en wasbeurten zullen verminderen.

Voordeel is dus eigenlijk meer tijd voor elkaar en mooi door het leven. 

Maten en pasvormen

De modellen zijn ingedeeld op eeftijdscategorieën. In totaal bied ik 7 modellen/maten aan. 

Toch is het moelijk want elke persoon is unied en het is daarom belangrijk om de afmetingen na te kijken en niet alleen de leeftijd. Bovendien kan ik mestaal ook alle beschickbare stoffen die in de webshop worden getoond in alle gewenste maten maken. 

 

Materiaal 

De speekselabsorberende sjaal hebben allemaal een achterkant van 80% katoen en 20% polyester of 90% katoen en 10% polyester  Deze hoogwaardige kvalitetisstof zorgt samen met het ekstra inleg onderaan het sjaalt,  ervoor dat het speeksel goed wordt geabsorbeerd en dat de sjaal behagelijk is gedurende alle jaargetijden. 

Het katoen zorgt ervoor dat het lichaamwarmte kwijt kan, want erg belangrijk is om dat veel mensen die de sjaals dragen, zich in een goed verwarmde ruimte bevinden.  Hierdoor blijven de sjaals behaaglijk om te dragen gedurende de gehele dag. 

De voorkant van de sjaal varieren in stof, maar grotendeels bestaan ze uit katoen.  De samenstelling is te vinden bij elke artikelomschrijving. 

De stoffen zijn nauwkeuring uitgekozen om speeksel te absorberen in intensief te kunnen worden gebruikt. De sjaals voelen zacht en behaaglijk aan en passen bij de veranderer mode -en tijdslozekleuren. 

De sluiting van de sjaals zijn gemaakt met drukknopen , die stevig in het stof zitten. Dit zorgt ervoor dat de sjaals snel geopend kunnen worden bijv. bij epilieptische aanvallen. 

Bij de maten van 7 jaar zijn er 6 drukknopen bevestigd in rijen van 2. Dit betekent dat de sjaal een brede kanti in de nek heeft en dus niet gaat schuren in de nek wanneer de sjaal in gewicht toeneemt door het speekselverlies. 

Bij de modellen tot 7 jaar, zijn er 3 drukknopen bevestigd. 

De sjaals zijn dus allemaal in 2 maten verstelbaar. 

Alle sjaals zijn gemaakt voor het opvangen van speeksel, maar uit ervaring blijkt het dat ze voor veel meer doelen praktisch zijn. Het mooiste compliment is dat ook dat de sjaals worden aangeschavt ook door mensen zonder een beperking.  Ze worden gezien als gewone sjaals, die heerlijk onder de jas zitten.  Ze liggen plat op de borst en komen niet in de rits terecht. 

Bovendien worden ze ook vaak gebruik bij mensen die zich onzeker kunnen voelen in eet en drink situaties.  Denk hier aan ziekte zoals Parkinsson of ALS. De sjaals bieden voor deze mensen en veiligheid aan . 

Een sjaal voor meerdere doelen,

- en vooral een sjaal om het mens zich goed te laten voelen !

 

Wasadviezen voor de honni sjaals

  • Voeg Dettol bij de was. Dettol is desinfecterend en daardoor kun je de sjaals bij 40 graden wassen en alle aanwezige bacterien doden. 
  • De sjaals die een voorkant van 100% katoen hebben, kun je 24 uur in koud water laten liggen. Daardoor zou het katoen een betere absorbatievermogen hebben wanneer het in gebruik wordt genomen.  (Oma tip - ik kan het niet bevestigen)

Hieronder zijn andere links voor hulpmiddelen 

 

Tips om te delen !

( Klik op de logo om naar de website te komen) 

Platforms voor informatie over hulpmittelen 

      Een informatieve website met hulpmittelen voor elke leeftijd.                                                                         

:   Een overzicht over hulpmittelen voor senioren.

      De gouden gids voor info en producten voor zorgintensieve kinderen.  

       

Tijdschriften en beurzen

            De tijdschrift voor ouders van zorgintensieve kinderen.

          Veinedagen - een beurs voor ouders met zorgintensieve kinderen.                                              

 

HANDIGE PRODUCTEN

 Het drinkbeker voor mensen met slikproblemen

  Angepast kleding voor kinderen en jong volwassen.

  Leuk rolstoel kleding voor kinderen en volwassenen.

                            Lekker voeding bij kauw en slik problemen. 

 

 

 


 

 

 

© 2017 - 2021 honnisjaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel