Meerdere namen voor hetzelfde beestje. Kwijlslab, kwijlsjaal, bescherming sjaal, slab, beschermdoek - dit item heeft veel namen. Wij noemen het de Honni Sjaal. 

De Honni Sjaal is een modieuze sjaal tegen overmatig speekselverlies en heeft eigenschappen heeft van een kwijlslab zoals we die van baby’s kennen.

Speekselverlies niet alleen voor bij baby's maar in lagen van de bevolking en in verschillende leeftijden. 

De sjaals zijn zo ontworpen dat ze de kleding outfit net dat beetje meer uitstraling geven en voldoen aan het huidige modebeeld. De kwijlsjaals zijn modieus, hip en in vele kleuren en prints beschikbaar. Hierdoor is er voor iedereen meer dan genoeg keus om iets te kiezen wat bij zijn of haar persoonlijkheid, stijl en wensen past. 

Voor wie is Honni sjaal?
De kwijlsjaaltjes zijn ontworpen en gemaakt voor mensen die door ziekte of beperking last hebben van slikproblemen en hierdoor overmatig veel speeksel verliezen. Naast deze doelgroep die door problemen kwijlen hebben wij ook sjaals voor baby’s die hun slikreflex nog niet voldoende hebben ontwikkeld. 

De sjaals zijn praktisch, functioneel en vormen een respectvolle oplossing voor deze doelgroep in hun dagelijks leven.  

Het probleem van overmatig speeksel verliezen is lastig te verbergen maar het dragen van de Honni Sjaal zorgt ervoor dat de aandacht juist wordt verlegd naar de persoon omdat de sjaal een echte toevoeging is aan de gehele outfit. Hierdoor zie je de mens in plaats van zijn of haar beperking. 

Ontwikkeling sjaals

De sjaals van Honni zijn ontwikkeld in samenwerking met ouders, mantelzorgers en zorgprofessionals. Allemaal personen die dagelijks ervaren wat deze aandoening doet met hun medemens en zichzelf. 

De Honni sjaal is zo ontworpen dat deze waardigheid biedt aan de drager en werkontlasting geeft aan de verzorger. Alle sjaals zijn dubbel gevoerd en hebben een extra inleg waardoor vocht nog beter wordt geabsorbeerd. Hierdoor hoeft kleding minder snel verwisseld te worden en de wasbeurten verminderen. 

HIerdoor houd je meer tijd voor elkaar over. 

Sjaal met meerdere functies

Alle Honni Sjaals zijn gemaakt voor het opvangen van speeksel. Maar uit ervaring blijkt dat naast de gebruikers met speekselverlies er ook andere gebruikers zijn omdat de sjaal heel praktisch is.

Het mooiste compliment is dan ook dat de sjaals ook worden gekocht door mensen zonder een beperking.  Ze worden gezien als gewone sjaal, die heerlijk onder de jas zit omdat ze plat op de borst liggen en daardoor niet in de rits van een jas terecht komen.

Ze wordt ook vaak gebruikt bij mensen, met parkinson of ALS, die zich onzeker voelen in eet- en drink situaties. De sjaals bieden voor deze mensen een gevoel van veiligheid aan.

De Honni Sjaal is een mooi accessoire voor iedereen die haar wilt dragen. 

Een sjaal voor meerdere doelen,- en vooral een sjaal om de mens zich goed te laten voelen !

Maten en pasvormen Honni Sjaal

Meten is weten. Alle Honni sjaals zijn ingedeeld op leeftijdscategorieen. Er zijn 7 verschillende categorieën te vinden. Van jonge kinderen tot volwassenen. 

Maar omdat elk persoon uniek is, is het belangrijk om de afmetingen goed na te lezen voordat je een bestelling plaatst. De leeftijd is een richtlijn en biedt houvast in het kiezen van de juiste kwijlsjaal. 

Indien de juiste maat er niet bij staat, kan ik op aanvraag en met de beschikbare stoffen die in de webshop getoond worden een sjaal op maat maken.

Bekijk alle maten kwijslabben

Bewuste gekozen materialen voor de sjaal 

De speekselabsorberende sjaal hebben allemaal een achterkant van 80% katoen en 20% polyester of 90% katoen en 10% polyester. Deze hoogwaardige kwaliteitsstof zorgt samen met het de extra inleg onderaan de sjaal dat het speeksel goed wordt geabsorbeerd en dat de sjaal behagelijk tijdens alle seizoenen. 

Ik heb gekozen om katoen aan de achterkant te gebruiken omdat deze lichaamswarmte reguleert. De mensen die de sjaals dragen zitten vaak in warme ruimtes en daarom is het belangrijk dat de warmte kan ontsnappen zodat de sjaal de hele dag comfortabel is. 

Voor de voorkant van de sjaals gebruik ik verschillende stoffen. Maar grotendeels bestaan ze uit katoen.  De samenstelling van elk item is te vinden in de artikelomschrijving bij specificaties.

De stoffen zijn nauwkeuring gekozen en kunnen intensief gebruikt worden en helpen om speeksel te absorberen. De sjaal is zacht, behaagelijk en bestaat uit tijdloze, basickleuren of stoffen die voldoen aan het huidige modebeeld. 

De sluiting van de sjaals is gemaakt met drukknopen die stevig in de stof zitten. Dit zorgt ervoor dat de sjaals snel geopend kunnen worden bijv. bij epileptische aanvallen. 

Bij de maten vanaf 7 jaar zijn er 2 drukknopen. Bij de modellen tot 7 jaar is er 1 drukknoop bevestigd.  drukknopen bevestigd. Alle sjaals zijn in 2 maten verstelbaar. 

Dit betekent dat de sjaal een brede kant in de nek heeft en dus niet gaat schuren in de nek wanneer de sjaal in gewicht toeneemt door het speekselverlies. 

Wasadviezen voor de honni sjaals

  • Voeg Dettol bij de was. Dettol is desinfecterend en daardoor kun je de sjaals bij 40 graden wassen en alle aanwezige bacterien doden. 
  • De sjaals die een voorkant van 100% katoen hebben, kun je 24 uur in koud water laten liggen. Daardoor zou het katoen een betere absorbatievermogen hebben wanneer het in gebruik wordt genomen.  (Oma tip - ik kan het niet bevestigen)

 

Verzendkosten

  • Boven € 75,00 geen verzendkosten. 
  • Nederland : € 4,95. 
  • Belgie:  € 9,50.

Contact

info@honni.nl 

Tel.  06 28248951

Instellingen betalen per factuur achteraf

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
┬ę 2017 - 2023 honnisjaal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel